Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣχέδιο ... κερδοφόρου τεμαχισμού



ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σχέδιο ... κερδοφόρου τεμαχισμού
Την πρόθεση της εταιρείας «Αμπού Ντάμπι Μαρ» να χρησιμοποιήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ως μέσο για την εξασφάλιση παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού, διαλύοντας την ναυπηγοεπισκευή που είναι η «καρδιά» του, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο επικεφαλής της εταιρείας Ι. Σάφα, στη συνάντηση που είχε χτες με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη και με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων «Τρίαινα». Καμία ανακοίνωση δεν υπήρξε μετά τη συνάντηση για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Οσο για τους 161 εργαζόμενους του τροχαίου υλικού, που είναι απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο, όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση για το αν θα παραμείνουν στην εργασία τους, αλλά αντιμετωπίστηκαν και ως μέσο δημιουργίας θετικών εντυπώσεων για τη νέα εταιρεία, με την ανακοίνωση ότι θα προσφερθούν 500 χιλ. ευρώ για την «στήριξή» τους.

Από την πλευρά της, η «Τρίαινα», όπου πλειοψηφούν στη διοίκηση οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, φρόντισε να βάλει τη «σφραγίδα της» και σε αυτή την αρνητική εξέλιξη, επιβεβαιώνοντας το διαχρονικό ρόλο της υπέρ της εκάστοτε εργοδοσίας. Στην ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνεται ότι συμφώνησε πως «η νέα πορεία των ναυπηγείων θα βασιστεί στις αρχές της διαφάνειας και της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της νέας διοίκησης και των εργαζομένων».

Ο Ι. Σάφα αναφέρθηκε στην πρόθεση της εταιρείας του για «μακροχρόνια παρουσία» στα ναυπηγεία και μετατροπή τους σε... «κέντρο ναυπήγησης υποβρυχίων και πολεμικών σκαφών στη Μεσόγειο», προσβλέποντας προφανώς στα δισεκατομμύρια ευρώ των επερχόμενων παραγγελιών με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Η ομάδα πρωτοβουλίας τροχαίου υλικού στο σύνταγμα για διαμαρτυρία


Η ομάδα πρωτοβουλίας τροχαίου υλικού στο σύνταγμα για διαμαρτυρία, που εδώ και 1 χρόνο είναι απλήρωτοι

Στην παγκόσμια αγορά των κατασκευών πολεμικών πλοίων σκοπεύει να «ρίξει» τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στην παγκόσμια αγορά των κατασκευών πολεμικών πλοίων σκοπεύει να «ρίξει» τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η αραβική εταιρεία «Αμπού Ντάμπι Μαρ».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αραβικής εταιρείας Ισκαντάρ Σάφα, μιλώντας χθες το απόγευμα με τη διοίκηση των σωματείου εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρουσία της υπουργού Οικονομίας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να καταστούν τα ναυπηγεία κέντρο ναυπήγησης υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σάφα είπε ακόμα ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και του τομέα των επισκευών, αν και φαίνεται πως αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τη θυγατρική για τη ναυπηγοεπισκευή, που ετοιμάζει ο ΟΛΠ.

Τέλος, ο ίδιος δεσμεύτηκε να δώσει ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ για τη στήριξη των 161 απλήρωτων εργαζόμενων στο τροχαίο υλικό, ενώ κατά πληροφορίες συζητάει το ενδεχόμενο της απασχόλησης μέρους αυτών στην εταιρεία.