Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Φως στο πάρτι εκατομμυρίων με... μενού τα υποβρύχια

ΕΠΙΑΣΑΝ «ΛΑΒΡΑΚΙΑ» ΣΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Στελέχη του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν στη Βουλή το μέγεθος του σκανδάλου. Μόνο τα πρόστιμα για τα εικονικά τιμολόγια θα φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ

Σημεία και τέρατα" εντοπίζει το ΣΔΟΕ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Από τις καταθέσεις που έδωσαν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής (ασχολείται με το σκάνδαλο για τις πτυχές του πέραν των πολιτικών ευθυνών) τα διευθυντικά στελέχη του ΣΔΟΕ, κ. Σπ. Πατρελάκης και Χαρ. Αθανασόπουλος, προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος του σκανδάλου και της διαφθοράς που είχε "φωλιάσει" στον Σκαραμαγκά.
Μόνο για τα εικονικά τιμολόγια που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ, υπολογίζεται ότι τα πρόστιμα θα αγγίξουν τα 300 εκατ. ευρω! Συγκεκριμένα εντόπισαν:
Εικονικό τιμολόγιο μέσω του οποίου τα χρήματα πήγαν σε προσωπικό λογαριασμό στην Αυστρία, που πιθανολογείται ότι ανήκει στον γιο του τότε προέδρου της διοίκησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά!
"Πέτσινη" εγγυητική επιστολή.
Εταιρεία που έχει αποδειχτεί ότι διακινούσε τις μίζες των υποβρυχίων στην Ελλάδα και την είχαν συστήσει ο τότε διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά μαζί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.
"Πονηρό δάνειο" ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί από τη διοίκηση των ναυπηγείων προς τη νομική σύμβουλο για αγορά και επισκευή βίλας!
Η έρευνα του ΣΔΟΕ στον Σκαραμαγκά συνεχίζεται μετ' εμποδίων, καθ' ότι, όπως κατήγγειλαν τα δύο διευθυντικά στελέχη της διωκτικής υπηρεσίας, οι τράπεζες (ελληνικές και ξένες) καθυστερούν βασανιστικά ή ακόμη και αρνούνται να ανοίξουν τους πονηρούς λογαριασμούς που εντοπίζονται από την έρευνά τους. Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι ελληνική τράπεζα απέστειλε στοιχεία ύστερα από 22 μήνες από τότε που είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα του ΣΔΟΕ!
Με τις καταθέσεις τους οι οικονομικοί ελεγκτές περιέγραψαν το? μεγάλο πάρτι με τα υποβρύχια στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Οπως αποκάλυψε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής το διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ κ. Χ. Αθανασόπουλος, "υπάρχουν εγγυητικές οι οποίες υπογράφονται από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο των ναυπηγείων κ. Σ. Εμμανουήλ, αλλά δεν έχουν λογότυπο της εταιρείας"! Κοινώς το ΣΔΟΕ τις θεωρεί "πέτσινες"...
Ο κ. Χ. Αθανασόπουλος ήταν ένα από τα δύο στελέχη του ΣΔΟΕ που διερεύνησαν το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Δεν προσήλθε
Ο κ. Εμμανουήλ, αν και κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής, δεν προσήλθε. Ωστόσο, αναμένεται ότι θα προσέλθει για να καταθέσει στις δύο εισαγγελείς που εξετάζουν το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Ολόκληρη στοίβα με εικονικά τιμολόγια που αφορούν τα υποβρύχια έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πρόκειται για φορολογικά παραπτώματα - εγκλήματα που, όπως αποκάλυψε στη Βουλή στέλεχος του Σώματος, το σύνολο των προστίμων ξεπερνάει τα 300 εκατ. ευρω!
Το ζητούμενο είναι εάν αυτό το αστρονομικό ποσόν θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο και κυρίως ποιος θα το πληρώσει. Οι Γερμανοί που επί των ημερών τους έγιναν οι λοβιτούρες στον Σκαραμαγκά, τώρα κάνουν τον? Γερμανό και εμφανίζονται να έχουν λάβει επιχειρηματικό διαζύγιο με τους Αραβες, τους οποίους σημειωτέον εκείνοι τους έφεραν στην Ελλάδα.
Το δάνειο της νομικής συμβούλου
Ελαβε 1,2 εκατ. ευρώ για... αγορά βίλας
Το ΣΔΟΕ έχει θέσει ήδη στο στόχαστρό του νομική σύμβουλο των Ναυπηγείων, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει λάβει από την εταιρεία ένα "προβληματικό δάνειο", ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Η ίδια κατέθεσε στο ΣΔΟΕ ότι έλαβε το δάνειο για να αγοράσει σπίτι. Ομως από την έρευνα στο υποθηκοφυλακείο διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη αγορά ήταν αξίας 509.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα δικαιολογήθηκε ότι τα δαπάνησε για επισκευές της βίλας...
"Λαβράκι" θεωρεί ότι έπιασε το ΣΔΟΕ, καθώς εντόπισε μια εταιρεία που είναι γνωστό ότι προωθούσε στην Ελλάδα τις μίζες των υποβρυχίων μέσω της Ferrostaal και είχε συσταθεί από τον κ. Σ. Εμμανουήλ, τότε διευθύνοντα σύμβουλο του Σκαραμαγκά, σε συνεργασία με άνθρωπο της εταιρείας.
Οι ελεγκτές που έκαναν "φύλλο και φτερό" τα τιμολόγια των ναυπηγείων, "τσίμπησαν" και ένα εικονικό τιμολόγιο που αντί τα χρήματα να πηγαίνουν στην εταιρεία, η οποία υποτίθεται ότι είχε παράξει τις υπηρεσίες, κατατέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό στην Αυστρία. Το ΣΔΟΕ πιθανολογεί ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον γιο του προέδρου της τότε διοίκησης.
ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Αρνούνται να δώσουν στοιχεία ή τα δίνουν με καθυστέρηση
Στο "στόχαστρο" του ΣΔΟΕ μπήκαν οι τράπεζες που δεν δίνουν στοιχεία για τους πονηρούς λογαριασμούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην έρευνά τους για τη ροή "μαύρου χρήματος" στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο κ. Χ. Αθανασόπουλος κατήγγειλε στην Επιτροπή της Βουλής ότι "στους λογαριασμούς που μας έστειλε ξένη τράπεζα λείπουν σελίδες. Καίτοι επιμείναμε να μας τις στείλουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν". Και οι ελληνικές τράπεζες, όμως, κινούνται με ρυθμούς χελώνας, συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΔΟΕ.
"Μας λείπουν λογαριασμοί. Σε έγγραφο του Σεπτεμβρίου του 2009, ελληνική τράπεζα μας απάντησε μόλις προχθές.
Χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληροι μήνες. Στοιχεία δεν μας δίνει ούτε η Κύπρος", τόνισε το στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Για το πώς θα μπορούσε να παρακαμφθεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης με τις τράπεζες, ώστε να έρχονται αμέσως τα στοιχεία των επίμαχων λογαριασμών, ρώτησε έκπληκτος ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής κ. Ευ. Δαμιανάκης.
"Με μια απλή κίνηση. Να μας στέλνουν τα ''μαγνητικά μέσα''. Το ζητάμε αλλά οι τράπεζες δεν μας τα δίνουν", απάντησε ο κ. Χ. Αθανασόπουλος, στέλεχος του ΣΔΟΕ.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

πηγή :http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63245289