Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», Παρασκευή 20/04/2012

Στην εφαρμογή της εκ περιτροπής απασχόλησης από την εταιρεία και τις μορφές πάλης που μπορούμε να αναπτύξουμε, η εκπρόσωπός μας Δανάη Χουτζούμη, στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.του Σωματείου μας (Παρασκευή 20 Απρίλη) στήριξε τα παρακάτω. Η πρόταση που ακολουθεί όπως και η πρόταση που υποστήριξε στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο είναι κατατεθειμένες στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου μας.


ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, 20/04/2012
Συνάδελφοι,
Tο πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι να ξαναβρούμε την ικανότητα να απαιτήσουμε όρους που οικοδομούν και διασφαλίζουν την αξιοπρεπή παρουσία και διαβίωση μας ως εργαζόμενοι και πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας στην αντικειμενική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ναυπηγείο γιατί αυτή τη στιγμή συντελείται η πλήρης αποδόμηση του. Το ναυπηγείο πρέπει να μείνει ζωντανό , παραγωγικό και όχι σε μαρασμό όπως το έχουν οδηγήσει.
Γι αυτούς τους λόγους προτείνουμε
Καταρχήν το Δ.Σ του σωματείου θα πρέπει να κατεβάσει πρόταση ομόφωνη στη Γενική Συνέλευση, για κατάληψη του Ναυπηγείου με πλήρη έλεγχο από το σωματείο και τους εργαζόμενους . Αυτό για να αποφασιστεί πρέπει να οριστεί Γ.Σ. και το Δ.Σ. του σωματείου πρέπει να είναι καλυμμένο με απόφαση της Συνέλευσης. Μέχρι την Γενική Συνέλευση να πάμε σε κυλιόμενες 24ωρες ή 48ωρες, με καλύτερη πρόταση τις κυλιόμενες 24ωρες για να έχουμε το πλεονέκτημα του επαναπροσδιορισμού δηλαδή να έχουμε ευχέρεια κινήσεων για ότι προκύψει π.χ. σε πιθανή διαπραγμάτευση ή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.
2)
Απεργία 24ωρη σημαίνει ότι το Δ.Σ. θα ανακοινώσει έκτακτη Συνέντευξη Τύπου για να γνωστοποιήσει στο κόσμο τι συμβαίνει στο Ναυπηγείο. Καλεί το τύπο για συνέντευξη καλεί την ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚ Πειραιά, Συνδικάτο Μετάλλου και απευθύνεται ταυτόχρονα σε όλες τις παρατάξεις του εργατικού κινήματος για συμπαράσταση.
Συνάδελφοι μουγγή απεργία δεν σημαίνει τίποτα.
3)
Αφού πραγματοποιούνται οι 24ώρες απεργίες, και αφού το προεδρείο θα εισηγηθεί την έννοια της κατάληψης πρέπει και να την ζυμώσουμε σε όλους τους εργαζόμενους, να τους ακούσουμε να απαντήσουμε και να εξηγήσουμε ότι το μόνο όπλο μας μετά από την απεργία, όπου φυσικά θα μας δείξει η απεργία τι θα γίνει, είναι η κατάληψη.
4)
Η Γενική Συνέλευση πρέπει να αποφασίσει κάτι άλλο εκεί, δηλαδή πρέπει να τερματιστούν οι 24ωρες και σύσσωμο το Δ.Σ. να εισηγηθεί κλιμάκωση της απεργίας σε κατάληψη του Ναυπηγείου όπου θα περάσει κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων του Ναυπηγείου και το Δ.Σ. θα έχει την ευθύνη ολόκληρης της κατάληψης με εκλογή 3μελών επιτροπών ανά τμήμα όπου οι επιτροπές αυτές σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του Σωματείου αναλαμβάνουν πλέον την λειτουργία του εργοστασίου. Δεν αφήνουμε τίποτα να καταστραφεί είναι δημόσια περιουσία ανήκει στο έλληνα φορολογούμενο πολίτη δηλαδή και σε εμάς.
Δίνουμε καθημερινή παρουσία είμαστε εδώ όλοι 7 μέρες την εβδομάδα δηλώνουμε την παρουσία μας όχι τυπικά αλλά με ουσιαστική παρουσία και γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.
5)
Πρέπει άμεσα το Δ.Σ να καλέσει τους 160 να είναι παρόντες στην κινητοποίηση αυτή. Είτε πρόκειται για απεργία ή κατάληψη ή Γενική Συνέλευση οι 160 συνάδελφοί μας από τα τρένα πρέπει να συμμετέχουν κάτω από την εντολή του Σωματείου, με αίτημα απαίτηση και διεκδίκηση την αναγνώριση και την επαναφορά στο φυσικό τους χώρο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για την καταβολή των δεδουλευμένων και των ενσήμων τους.
Για τους υπό συνταξιοδότηση εργαζόμενους το Δ.Σ. στην συνέντευξη τύπου μαζί με το θέμα των 160 συναδέλφων μας στα τρένα θα πρέπει να το αναδείξει συναρτήσει των διεκδικήσεων που θα προβάλουμε και θα αναπτύξουμε για τα προβλήματα του χώρου μας.

Δανάη Χουτζούμη