Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επιστολή πρως κα. Υπουργο κα. Κατσέλη

Προς: Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
κα. Υπουργό / κα. Λούκα Κατσέλη


κα. Υπουργέ,
Με αφορμή την από 01.03.2010 Κυβερνητική ανακοίνωση και σε συνέχεια της από 03.11.2009 επιστολή μας προς εσάς, συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις μεγάλες ανησυχίες μας στο θέμα της διασφάλισης της εργασίας μας στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Εμείς ως εργαζόμενοι στην μονάδα παραγωγής Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά βιώνουμε την πείνα, την εξαθλίωση και την ταπείνωση λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας, από 1/5/2009 καθώς και το επίδομα αδείας μας του 2009 και του δώρου Χριστουγέννων του 2009. Επειδή είμαστε θύματα μιας μεθοδευμένης πώλησης εξυπηρέτησης σε άλλη φιλική Γερμανική εταιρεία και της σχεδιαζόμενης έμμεσης απόλυσης μας μέσω της «προγραμματισμένης» εκκαθάρισης της μονάδας Τροχαίου Υλικού όπως σχεδιάστηκε τότε, επιθυμούμε άμεσα να συναντηθούμε μαζί σας για να εκθέσουμε το πρόβλημά μας και τις προτάσεις μας.

Εμείς σε αυτήν την μεθοδευμένη πώληση εξυπηρέτησης με προγραμματισμένη ημερομηνία εκκαθάρισης της, όπως αποδεικνύεται από τα διαθέσιμα στοιχεία μας, όχι μόνο καταγγείλαμε την ενέργεια αυτή αλλά άμεσα αντιδράσαμε και προσφύγαμε στην δικαιοσύνη όπου έχουμε δικαιωθεί πρωτόδικα με την υπ’ αριθμό 1661/2009 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εργατικών διαφορών). Στην πρωτόδικη αυτή απόφαση αναγνωρίζεται ότι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» είναι ο πραγματικός εργοδότης των εργαζομένων της μονάδας Τροχαίου Υλικού. Άρα η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» πρέπει να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να απασχολήσει τους εργαζόμενους αυτούς όπως πριν την μεθοδευμένη απόσχιση και πώληση της μονάδας. Επίσης προς επιπλέον ενημέρωση, σας γνωρίζουμε ότι ο «φερόμενος» ως ιδιοκτήτης Dr Meyer της μονάδας Τροχαίου Υλικού διεκδικεί από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» τα χρήματα μισθοδοσίας που έχει καταβάλει στο παρελθόν στους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν δικαστικά.

Επειδή είναι πολλά τα αποδεικτικά στοιχεία που πιθανόν δεν γνωρίζετε αλλά και το γεγονός της δυστυχίας και της εξαθλίωσης μας ως εργαζόμενοι που δεν φταίμε σε τίποτα για τα «βρώμικα» σχέδια και παιχνίδια τους, σας παρακαλούμε να υποστηρίξετε τον δίκαιο αγώνα μας για την διασφάλιση της δουλειάς μας.


Συντονιστική επιτροπή ομάδας πρωτοβουλίας
εργαζομένων μονάδας τρένων
Ναυπηγείου Σκαραμαγκά



Επικοινωνία: e-mail: opetyns@hotmail.com

τηλ.: +30 210-5510228
+30 693222 6864

Επιστολή πρως Κοιν. Ομάδα ΠΑΣΟΚ‏

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/3/2010




ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΡΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ



Εμείς ως εργαζόμενοι στο Τροχαίο Υλικό του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά μετά την προχθεσινή (01.03.2010) κυβερνητική ανακοίνωση για την απόλυτη έγκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης για το νέο κοινοπρακτικό σχήμα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, διαμαρτυρόμαστε διότι δεν διακρίνεται η διασφάλιση της εργασίας μας.

Οι 161 εργαζόμενοι ως θύματα μεθοδευμένων ενεργειών της Γερμανικής εργοδοσίας τις οποίες όχι μόνο τις γνώριζαν, όχι μόνο δεν προσπάθησαν να τις αποτρέψουν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο χώρο μας, αλλά και συμπορεύτηκαν στις ενέργειες αυτές της Γερμανικής εργοδοσίας..

Σας ζητάμε να υποστηρίξετε την εργασία μας και να μην στηρίξετε την έγκριση του νέου κοινοπρακτικού σχήματος του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά εάν δεν συμπεριληφθεί ξεκάθαρα η διασφάλιση και των 161 εργαζόμενων του Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά με την αναγνώριση της συνεχιζόμενης εργασιακής τους σχέσης με το Ναυπηγείο, όπως έχουμε πρωτόδικα δικαιωθεί με την υπ’ αριθμόν 1661/2009 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εργατικών διαφορών) .

Τέλος σας υπενθυμίζουμε και πάλι ότι παραμένουμε απλήρωτοι από 1/5/2009 συμπεριλαμβανομένων του επιδόματος αδείας 2009 και του δώρου Χριστουγέννων 2009.






Επικοινωνία: e-mail: opetyns@hotmail.com
τηλ.: +30 210-5510228
+30 693222 6864

ΔΗΛΩΣΗ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΑ ΠΡΙΓΚHΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη νέα συμφωνία και την παράδοση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε Αραβικά πριγκηπικά συμφέροντα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κατεδαφιστική πολιτική και η σκανδαλώδης διαχείριση που εφαρμόστηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και η οποία, δυστυχώς συνεχίζεται, συνιστά ένα μείζον εθνικό, οικονομικό και παραγωγικό έγκλημα.

Είναι αδιανόητο ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που επιβιώνουν μόνο με εξοπλιστικές παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού, είχαν παραδοθεί επί χρόνια στην κερδοσκοπία, τον εκβιασμό και τη λεηλασία γερμανικών συμφερόντων, ενώ τώρα η λεηλασία των γερμανών στα Ναυπηγεία ολοκληρώνεται και εκχωρούνται με την ίδια λογική σε Αραβικά συμφέροντα.

Η παράδοση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε εταιρεία του Abu Dhabi και η νέα συμφωνία του δημοσίου με τους γερμανούς και τους άραβες συνιστούν εξελίξεις απολύτως ετεροβαρείς και επιζήμιες για το δημόσιο και τον ελληνικό λαό, στον οποίο θα κοστίσουν «ο κούκος αηδόνι», ενώ θα ωφελήσουν μόνο τα γερμανικά και αραβικά συμφέροντα.

Η συμφωνία για τον έλεγχο των Ναυπηγείων από την Abu Dhabi Mare θα υποβαθμίσει περαιτέρω τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ δεν διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων. Ιδιαίτερα με τον απαράδεκτο διαχωρισμό του αμυντικού και του εμπορικού βραχίονα των Ναυπηγείων και την ουσιαστική εγκατάλειψη του τελευταίου, μένουν με βάρβαρο τρόπο, κυριολεκτικά στο δρόμο οι 160 και πλέον εργαζόμενοι στο τροχαίο υλικό του Ναυπηγείου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι πάνω από δέκα μήνες.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει και να ακυρώσει την παράδοση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στα αραβικά συμφέροντα και να προχωρήσει στον άμεσο δημόσιο έλεγχο του ενιαίου Ναυπηγείου, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας νέας εθνικής στρατηγικής για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/3/2010