Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πανελλαδική σύσκεψη Μετάλλου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Την Κυριακή 11 Μάρτη και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική σύσκεψη του Μετάλλου που την διοργάνωσε το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για τον συντονισμό δράσης και οργάνωσης της πάλης μας στο κλάδο του Μετάλλου.
Κάλεσμα του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας:
Η συναδέλφισσα Δανάη Χουτζούμη απηύθυνε χαιρετισμό για τον αγώνα των χαλυβουργών και είπε τα εξής:
«Χαιρετίζω την σύσκεψη αυτή και τον αγώνα των Χαλυβουργών.
Είμαι μέλος του Δ.Σ του σωματείου του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι διαφωνώ με την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου μας.

Θεωρώ ότι όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής αλλά και γενικότερα όλοι οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα, θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για τη νίκη της δικής σας απεργίας γιατί αυτό δεν αφορά μόνο εσάς αλλά αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

Σας διευκρινίζω επιπλέον ότι η παράταξη του Νέου Κινήματος Αλλαγής, αγωνίζεται για το ενιαίο ταξικό, εργατικό, μέτωπο, όλων των τάσεων και παρατάξεων απέναντι στο μέτωπο του κεφαλαίου που επιτίθεται ενάντια στα δικαιώματά μας.

Κατά την άποψή μας πρέπει να συνεχίσετε το αγώνα αυτό και να προσπαθήσετε να κινητοποιήσετε όσο το δυνατό περισσότερους κλάδους.»

Μετά τους ομιλητές και κατά την διάρκεια συζήτησης για έγκριση του ψηφίσματος που μοιράστηκε, η συναδέλφισσα Δανάη, τόνισε:
• να συμπεριλάβουμε στο ψήφισμα τους συναδέλφους μας από την μονάδα Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά που είναι 34 μήνες απλήρωτοι από την εργασία τους και πεταμένοι από την δουλειά τους. Να διεκδικήσουμε την συνέχιση της εργασίας τους στο φυσικό τους χώρο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την καταβολή των ενσήμων τους.
• καθώς και να διεκδικήσουμε αυξήσεις στο ύψος των αναγκών της ζωής (ως παρέμβαση στο σημείο 4 που αναφέρεται για τους μισθούς στον κλάδο μας).
ψήφισμα:

Το ανωτέρω ψήφισμα έχει σταλεί και στο Δ.Σ. του Σωματείου μας «Η ΤΡΙΑΙΝΑ»
Παρατήρηση: Το ψήφισμα θα ανανεωθεί όταν πάρουμε ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος που συμπεριλαμβάνει τα Σωματεία και τα Συνδικάτα από όλη την Ελλάδα που παρευρίσκονταν στην σύσκεψη.