Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επιστολή πρως κα. Υπουργο κα. Κατσέλη

Προς: Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
κα. Υπουργό / κα. Λούκα Κατσέλη


κα. Υπουργέ,
Με αφορμή την από 01.03.2010 Κυβερνητική ανακοίνωση και σε συνέχεια της από 03.11.2009 επιστολή μας προς εσάς, συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις μεγάλες ανησυχίες μας στο θέμα της διασφάλισης της εργασίας μας στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Εμείς ως εργαζόμενοι στην μονάδα παραγωγής Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά βιώνουμε την πείνα, την εξαθλίωση και την ταπείνωση λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας, από 1/5/2009 καθώς και το επίδομα αδείας μας του 2009 και του δώρου Χριστουγέννων του 2009. Επειδή είμαστε θύματα μιας μεθοδευμένης πώλησης εξυπηρέτησης σε άλλη φιλική Γερμανική εταιρεία και της σχεδιαζόμενης έμμεσης απόλυσης μας μέσω της «προγραμματισμένης» εκκαθάρισης της μονάδας Τροχαίου Υλικού όπως σχεδιάστηκε τότε, επιθυμούμε άμεσα να συναντηθούμε μαζί σας για να εκθέσουμε το πρόβλημά μας και τις προτάσεις μας.

Εμείς σε αυτήν την μεθοδευμένη πώληση εξυπηρέτησης με προγραμματισμένη ημερομηνία εκκαθάρισης της, όπως αποδεικνύεται από τα διαθέσιμα στοιχεία μας, όχι μόνο καταγγείλαμε την ενέργεια αυτή αλλά άμεσα αντιδράσαμε και προσφύγαμε στην δικαιοσύνη όπου έχουμε δικαιωθεί πρωτόδικα με την υπ’ αριθμό 1661/2009 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εργατικών διαφορών). Στην πρωτόδικη αυτή απόφαση αναγνωρίζεται ότι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» είναι ο πραγματικός εργοδότης των εργαζομένων της μονάδας Τροχαίου Υλικού. Άρα η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» πρέπει να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να απασχολήσει τους εργαζόμενους αυτούς όπως πριν την μεθοδευμένη απόσχιση και πώληση της μονάδας. Επίσης προς επιπλέον ενημέρωση, σας γνωρίζουμε ότι ο «φερόμενος» ως ιδιοκτήτης Dr Meyer της μονάδας Τροχαίου Υλικού διεκδικεί από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» τα χρήματα μισθοδοσίας που έχει καταβάλει στο παρελθόν στους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν δικαστικά.

Επειδή είναι πολλά τα αποδεικτικά στοιχεία που πιθανόν δεν γνωρίζετε αλλά και το γεγονός της δυστυχίας και της εξαθλίωσης μας ως εργαζόμενοι που δεν φταίμε σε τίποτα για τα «βρώμικα» σχέδια και παιχνίδια τους, σας παρακαλούμε να υποστηρίξετε τον δίκαιο αγώνα μας για την διασφάλιση της δουλειάς μας.


Συντονιστική επιτροπή ομάδας πρωτοβουλίας
εργαζομένων μονάδας τρένων
Ναυπηγείου Σκαραμαγκά



Επικοινωνία: e-mail: opetyns@hotmail.com

τηλ.: +30 210-5510228
+30 693222 6864

Δεν υπάρχουν σχόλια: