Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας «Η ΤΡΙΑΙΝΑ»

Στη σημερινή σύγκλιση του Δ.Σ. του σωματείου μας, Δευτέρα 2 Απρίλη, η εκπρόσωπός μας Δανάη Χουτζούμη στην ανακοίνωση της εταιρίας για εισαγωγή συστήματος εκ περιτροπής απασχόληση στήριξε τα παρακάτω:

«Η συγκεκριμένη επιστολή αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δουλεύει μεθοδικά, μελετημένα και οργανωμένα. Με τρόπο ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και στους εργαζόμενους.
Το να κερδίσουμε χρόνο είναι μια δεδομένη προσέγγιση αλλά πρέπει να δούμε με τι τρόπο και με ποια πολιτική.
Θεωρούμε ότι δεν έχουμε περιθώριο, έχουμε ήδη εξαντληθεί άρα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε.

Να καλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση, έτσι ώστε οι παρατάξεις να κάνουν τις προτάσεις τους και να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.
Θα έπρεπε όμως το Δ.Σ. του σωματείου μας, να διαμορφώσει μια ομόφωνη πρόταση και ποια είναι αυτή κατά τη γνώμη μας.

Τι έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα. Με την δεύτερη επιστολή της Διοίκησης της εταιρίας αποδικνύεται ότι η πολιτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου με την πρακτική και την πολιτική, του περίμενε και της υπομονής, οδηγεί στο κλείσιμο του ναυπηγείου βήμα – βήμα .
Η πολιτική αυτή, του περίμενε οδήγησε στην στρατιωτικοποίηση του ναυπηγείου, στην κατάργηση της εμπορικής δραστηριότητας και στο πέταμα των 160 συναδέλφων μας στο δρόμο και στο αδιέξοδο των συνταξιούχων συναδέλφων μας.

Άρα η πολιτική αυτή πρέπει να εγκαταληφθεί τώρα.

Το Δ.Σ. του σωματείου θα πρέπει να κατεβάσει πρόταση ομόφωνη στην Γ. Συνέλευση, ότι στην περίπτωση που η Διοίκηση της εταιρίας επιμένει σε αυτό που λέει στο χαρτί αυτό – απαντάμε με κατάληψη του Ναυπηγείου γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, ούτε στάσεις, ούτε απεργίες.

Μια από τις επιδιώξεις της Διοίκησης της εταιρίας είναι να μην υπογράψει Συλλογική Σύμβαση και βέβαια ουσιαστικά με την υπόθεση αυτή δηλαδή με το να προτείνει 1 μέρα εργασία , το Ναυπηγείο κλείνει και ακόμη μας αρνείται την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης όπως λέγαμε να κάνουμε.

Η καλύτερη αμυνά μας είναι η οργανωμένη μας επίθεση.

Πρέπει να γίνει έκτακτη Γ.Συνέλευση και το Δ.Σ του σωματείου και ομόφωνα να προτείνει κατάληψη.
Τότε η εργοδοσία μπαίνει στο δίλλημα ότι τα πράγματα αλλάζουν.
Πρέπει να αλλάξει πολιτική το Δ.Σ. του σωματείου για να αλλάξει πολιτική και η εταιρία.
Ουσιαστικά η πρόταση αυτή προασπίζει το Ναυπηγείο γιατί διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, τις πληρωμές μας και διεκδικούμε νέα συλλογική σύμβαση.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα Ναυπηγεία, στη ΓΣΕΕ στη ΠΟΕΜ στα συνδικάτα και σε όλο το εργατικό κίνημα για το μη παζάρεμα των δικαιωμάτων μας.»

Για ενημέρωση παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο που έστειλε η εταιρεία στο Δ.Σ. του Σωματείου μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: