Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ «Η ΤΡΙΑΙΝΑ» ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23/07/2012

Στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά  που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Ναυπηγείου με θέμα προτάσεις και μορφές πάλης ενάντια στο απάνθρωπο μέτρο της εκ  περιτροπής απασχόλησης από την εργοδοσία, η συναδέλφισσα Δανάη με την παρακάτω ομιλία-πρόταση, επισήμανε ότι οι αυταπάτες πρέπει να σπάσουν και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με κλιμάκωση δυναμικών κινητοποιήσεων και ταυτόχρονη κατάληψη του Ναυπηγείου για να σταματήσουμε την διάλυση του Ναυπηγείου και το τσάκισμα δικαιωμάτων μας.









Σκαραμαγκάς, Δευτέρα 23/07/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΑΝΑΗΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗ
Συναδέλφισσες/φοι,
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν διαλύσει το Ναυπηγείο, είναι αυτές οι πολιτικές που κλείνουν το Ναυπηγείο και τo απαξιώνουν. Που είναι εδώ η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία; Πάει πολύ όταν οι διαχειριστές της πολιτικής αύξησης των κερδών να μιλούν για δικαίωμα στη δουλειά, όταν μας το έχουν αφαιρέσει.
Από την άλλη μεριά με τις αυταπάτες που καλλιέργησαν όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία του Δ.Σ. με την βοήθεια της ΔΑΚΕ, ότι μετά τις εκλογές το πρόβλημα θα λυθεί, όχι μόνο δεν λύθηκε το πρόβλημα της εκ περιτροπής αλλά διευρύνθηκε άλλους 3 μήνες. Όλη αυτή η τακτική απογοήτευσε, αποσυντόνισε και αποδιοργάνωσε όλους τους εργαζόμενους. Γίνονται τα ίδια ακριβώς όπως με τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις  που μετέφεραν από τα στόματα των Υπουργών στους εργαζόμενους των Τρένων, ότι κάντε υπομονή το πρόβλημα θα λυθεί.
Συνάδελφοι αν κάνουμε οποιαδήποτε συμβιβαστική συμφωνία στο απάνθρωπο ζήτημα της εκ περιτροπής, είναι βέβαιο ότι  όχι μόνο θα σκύψουμε και άλλο το κεφάλι, αλλά το πρόβλημα θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.
Δεν πρέπει να γίνει καμία συζήτηση με κυβέρνηση και εργοδότη όσο δεν παίρνουν πίσω την εκ περιτροπής εργασία και όσο δεν καταβάλουν τους μισθούς μας.
Η στάση μας στα Υπουργεία με τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις πρέπει να είναι κάθετη, πάρτε πίσω το απάνθρωπο μέτρο της εκ περιτροπής και πληρώστε όλα όσα μας οφείλεται και στην συνέχεια συζητάμε.
Τα γεγονότα θα είναι όχι μόνο συγκλονιστικά αλλά και τρομακτικά για όσους τρέφουν αυταπάτες και νομίζουν ότι έτσι απλά θα λήξει το ζήτημα και μία ωραία μέρα θα πληρωθούμε όλοι μας.  
Ο ενιαίος φορέας ναυπηγικής βιομηχανίας που προβάλει η πλειοψηφία της Τρίαινας είναι άλλη μία σερβιρισμένη ιδιωτικοποίηση. Από πότε όλα τα Σωματεία της Ελευσίνας της Σύρου και του Σκαραμαγκά ζητάνε το φορέα αυτό χωρίς να έχει συζητηθεί και να ψηφιστεί ποτέ από Γενικές Συνελεύσεις για το τι πραγματικά θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι;
Από πού κι ως που οι εργαζόμενοι των 3 ναυπηγείων θέλουν ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας με οποιοδήποτε φερέγγυο ιδιώτη αλλά η Ζώνη μόνη της θέλει Φορέα Δημόσιο;
Καλά συνάδελφοι, μα η LAZARD δεν μας έφερε τον καλύτερο ιδιώτη, η μήπως θέλετε να ξεχάσουμε τον Κούλμαν που έλεγε ότι κάνουνε FOCUS σε όλη την Ευρώπη για να βρουν τον καλύτερο επενδυτή για τα τρένα και μας έφεραν τον Δρ Μάγιερ που θα έκανε και 700 προσλήψεις!!!
12 χρόνια ιδιωτικοποίησης, συνάδελφοι, τα είδαμε όλα, από καταστροφή σε καταστροφή, το Ναυπηγείο από παραγωγικός φορέας έγινε πτώμα. Ούτε μία δουλειά δεν μπήκε στο Ναυπηγείο. Από 4 δραστηριότητες το Ναυπηγείο είναι νεκρό.  Ιδιωτικοποίησαν την εταιρεία και κρατικοποίησαν τον ιδιώτη στα στενά συμφέροντα πολεμικών μονοπωλίων για να ξεζουμίζουν ανελέητα τους φορολογούμενους, λεηλατώντας τον δημόσιο πλούτο σε συνεργασία με τις αστικές κυβερνήσεις και να παίρνουν ζεστό , έτοιμο χρήμα - και έτσι κλείσανε όλο το εμπορικό για τα δικά τους συμφέροντα.
Και φτάσανε στο σημείο από τμήμα σε τμήμα που κλείνανε όπως τα Τρένα και οι Επισκευές , να κλείσουν όλο το Ναυπηγείο όπως και όλα τα άλλα Ναυπηγεία.
Δεν υπάρχει καμία λύση με τα παρακάλια στους Υπουργούς. Η μόνη δυνατότητα λύσης και διασφάλισης του Ναυπηγείου είναι οι μαζικές μας κινητοποιήσεις που πρέπει ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες για να εμποδίσουμε και την εκποίηση του Ναυπηγείου. Από εμάς τους εργαζόμενους εξαρτάται. Όταν μάλιστα το Ναυπηγείο δεν έχει παραγωγικές δραστηριότητες οι απεργίες δεν φτάνουν και δεν είναι μέτρο πίεσης.
Συνάδελφοι ,
Απεργίες κάναμε. Είδαμε να ενοχλούνται; Το Ναυπηγείο πρέπει να το πάρουμε στα χέρια μας πριν μας το εκποιήσουν και πριν μας το καταστρέψουν.

Συνάδελφοι,
Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να ενοποιηθεί με όλα τα Ναυπηγεία. Εμείς λέμε φυσικά ναι στην μαζικές κινητοποιήσεις, Γι’ αυτό η πρότασή μας είναι:
α) Κατάληψη του Ναυπηγείου με επιτροπή κατάληψης εκλεγμένη από την Γενική Συνέλευση. Δεν αφήνουμε τίποτα να καταστραφεί, οποιαδήποτε εργασία όπως η συντήρηση των υποβρυχίων θα γίνεται από εμάς, με τον δικό μας έλεγχο και όχι από την εργοδοσία.
β) Οργάνωση συνεχόμενων κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων με όλα τα  Ναυπηγεία και την Ζώνη. Οργάνωση που θα γίνει με το Δ.Σ. του Σωματείου και την εκλεγμένη επιτροπή από την Γ.Σ.
Και να αγωνιστούμε για:
1)      Να σταματήσει άμεσα το απάνθρωπο και απαράδεκτο μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης.
2)      Να καταβληθούν όλες οι αμοιβές μας κανονικά.
3)      Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκποίησης του Ναυπηγείου. Να μην αφήσουμε ούτε βίδα να φύγει από το ναυπηγείο.
4)      Να ακυρωθεί άμεσα, τώρα, η επαίσχυντη συμφωνία-νόμος που οδήγησε στη πλήρη διάλυση του Ναυπηγείου.
5)      Να αποκατασταθούν στη δουλειά  τους όλοι οι συνάδελφοι του Τροχαίου Υλικού με όλα τα δικαιώματά τους.
6)      Να πάρουμε το Ναυπηγείο από τα νύχια της επενδυτικής ιδιωτικής λεηλασίας και να το κάνουμε ένα εργοστάσιο παραγωγής αναγκαίων κοινωνικών αναγκών, με κρατική ιδιοκτησία και κάτω από το δικό μας έλεγχο, τον έλεγχο των εργαζομένων.
7)    Να συνδέσουμε άμεσα τον αγώνα μας με τον αγώνα των άλλων εργαζόμενων στα άλλα Ναυπηγεία και τη Ζώνη που βιώνουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εμάς.

Στο τέλος θα ήθελα να επισημάνω στο πρόεδρο του σωματείου μας, ότι οι απειλές που εκτοξεύονται είναι απαράδεκτες, δηλαδή όποιος διαφωνεί με τις δικές σας απόψεις πρέπει να τον εξοντώνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: